Friends & Family
Parin välivuoden jälkeen Mike Muir kasasi Suicidal Tendenciesin uudelleen. Vuonna 1995 lopettaneesta kokoonpanosta mukaan ehti vain kitaristi Mike Clark. Tietyllä tapaa luonnollisen jatkumon kautta Infectious Groovesin kitaristi Dean Pleasants ja rumpali Brooks Wackerman liittyivät myös Suicidal-ryhmään. Bassoon tuli nuori kaveri nimeltä Josh Paul. Tämä kokoonpano joutui säveltämään pari uutta ja tekemään pari vanhaa kappaletta uusiksi Epic-levymerkin julkaisemalle Price Cuts -kokoelmalle ennen kuin pääsi eroon Sony-sopimuksestaan. Siksi tämän levyn alaotsikko on tuo Epic Escape.

 

Friends & Family viittaa siihen, että tällä kokoelmalla esiintyy Suicidal Recordsin artisteja. Tässä vaiheessa samoista soittajista muodostuneet ST ja Infectious Grooves ovat molemmat mukana kolmella uudella biisillä. Ne ovat kaikki tiukan funkin ja ripeän punkin yhdistelmiä. Yhtyeen metallisin musiikki on muisto vain. Sen sijaan peukkubassoa ja jopa reggaeta kuullaan. ST-arvoista kertova We Are Family kuuluu edelleen keikkasettiin. Mike Muirin punk-ryhmä Cyco Miko on mukana parin rallin verran. Niistä Sweet Disharmony on parempi.

 

Loppu levy on melkoista musiikillista sekametelisoppaa. The Funeral Party, Creeper ja Musical Heroin ovat tyyliltään hyvin erilaisia ryhmiä. Yhteistä niille on hyvä rytmi. The Funeral Partyssa laulaa tyttö melkoisen teollisuusmetallitaustan päälle. Some People (Deserve To Die) ja Teachin' Lil' Ricky A Lesson eivät ole minkään musiikkityylin merkkiteoksia. Samaa voi sanoa Creeperin Day At The Beachista ja Dysfunktionalista. Creeper yhdistelee musiikissaan räppiä ja vaihtoehtorokkia omaperäisellä tavalla. Se kuulostaa vähän kuin jos Foo Fighters kohtaisi Cypress Hillin. Levyn päättävä Musical Heroin on näistä ryhmistä mielenkiintoisin. Se esittää jonkinlaista jäyhää trip-hoppia jossa on mukana psykedeliaa ja basson luoma vänkä groove.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit