Out Standing In Their Field
Deep Purple -kitaristilta on jäänyt taas riffejä yli. On pitänyt pukata kauppoihin ties kuinka mones soololevy. Mikäpä on pukatessa, kun instrumentti on hallussa ja taustabändi Dave LaRue - basso ja Van Romaine - rummut osaa hommansa.

 

Out Standing In Their Field on kuin best of -kokoelma Steve Morsen soittaja- ja säveltäjätaidoista. Tällä levyllä on kaikki sateenkaaren värit. Sillä on raskaita ja jyrääviä eli sanalla sanoen Deep Purplen henkisiä ja kaltaisia biisejä. Levyn avaava Name Dropping käy moisesta. Mukana on myös Morselle tyypillisiä lennokkaita, joskin joskus turhan päämäärättömiä sooloja. Levyn lopuun on jätetty hieman akustista meininkiä kauniisti näppäillyn barokkibiisin muodossa. Liekö opiksi Purplen edelliselle kitaristille?

 

Kun Steve Morsesta on kyse, ei tietenkään sovi unohtaa Dixie Dregs -tyylistä heinähattutouhua. Sitä kuullaan John Deere Letterillä. John Deere tekee traktoreita. Steve Morse on lentäjä, mutta onneksi hän on päättänyt olla myös kitaristi. Tämä levy on hyvä.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit