Amor Vincit Omnia
Pure Reason Revolution antoi maistiaisia Amor Vincit Omnian materiaalista vuoden 2008 kesäisellä Victorious Cupid -EP:llä, joka oli ladattavissa yhtyeen MySpace-sivulta. Varsinkin tuo EP:n nimibiisi herätti kiinnostusta. Onko yhtye kehittänyt musiikkiaan tanssittavampaan vähemmän progeen suuntaan? Nyt Amor Vincit Omnia antaa vastauksen ja se on kyllä.

Levyn avaava Les Malheurs on melkoista sekvenserien säksätystä ja tanssibiitin pauhua. Laulu on efektoitu kummallisen robottimaiseksi. Bändistä tulee mieleen jonkinlainen Kraftwerkin ja Simple Mindsin ristisiitos. Jollain tapaa kumisilla, mutta vahvasti särötetyillä kitaroilla varustettu Victorious Cupid on edelleen yksi bändi tarttuvimmista kappaleista. Seuraavana kuultava kahteen biisiin pilkottu trilogia I) Keep Me Sane/Insane II) Apogee III) Requiem For The Lovers on levyn progepläjäys ja muistutus siitä mitä Pure Reason Revolution oli edellisellä levyllään. Se osoittaa että yhtye osaa edelleen melodioiden, harmonioiden ja nyanssien käytön siitä huolimatta, että levyn kokonaissoundi on aavistuksen tasapaksu, koneellinen ja keinotekoinen.

En tiedä kuinka paljon miehistönvaihdoksilla on ollut vaikutusta bändin soundiin, mutta jonkin verran varmasti. Tämän levyn on tehnyt bändi, joka on yhä matkalla jonnekin. Se kehittyy ja hakee itseään vielä. Amor Vincit Omnia on välivaihe. Se ei ole ihan silkkaa elektromusiikkia, muttei enää puhdasta progeakaan. On hienoa, että bändi uskaltaa laajentaa ilmaisuaan.

 

Pure Reason Revolutionin uuden Hammer And Anvil -levyn arvio on tulossa...

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit