Holy Cow
Tämä levy on iloinen yllätys! Ensinnäkin en todellakaan muistanut bassotaiteilija Billy Sheehanilta olevan sooloa tulossa. Kuvittelin Devil’s Slingshotin julkaisevan toisen levynsä piakkoin. Billy soittaa tuossa ryhmässä yhdessä rumpali Virgil Donatin ja kitaristi Tony MacAlpinen kanssa. Tällä kiekolla noista virtuooseista ei ole mukana kumpikaan. Ihan yksin Billy ei ole sentään tehnyt. Mukana on nykyään Kornissa takova luottorumpali  Ray Luzier. Kitaraosastolla kuullaan muutamia nimekkäitä vieraita. Heistä kuuluisin lienee ZZ Topin Billy Gibbons. Hänen soittonsa A Lit’l Bit’l Do It To ’Ya Ev’ry Timella on suorastaan riemukasta kuultavaa. Kappale rokkaa erittäin vaivattomasti. Se suorastaan lentää. Samaa voidaan sanoa seuraavaksi kuultavasta Dynamic Exhilaratorista. Mr. Bigissä Sheehanin kanssa soittanut Paul Gilbert juoksuttaa siinä sormiaan otelaudalla. Kyllä hän edelleen on yksi vikkelimmistä. Myös basson kieliä nyplätään kiitettävällä nopeudella.

Vaikka kyseessä on basistin soololevy, bassosooloja ei pahemmin viljellä. Ei ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä. Toki Sheehanin kuviot ovat olleet aina, ja ovat nytkin, aika monta pykälää monimutkaisempia kuin tavallisen bassonpomputtajan.  A Bloodless Casualty on hyvä esimerkki erinomaisen hienon ja sulavan bassolinjan omaavasta ja silti reippaasti etenevästä biisistä. Se olisi sopinut helposti David Lee Rothin kahdelle ensimmäiselle soololevylle. Sen kitarajuttu tuo mieleen Steve Vain, joka muuten yleensä on soittanut edes vähän näillä Billyn levyillä. Missähän hän on nyt?

Holy Cow on Billy Sheehanin kolmas soolo. Kolmas kerta toden sanoo. Aiemmilla levyillä on ollut muutama hyvä raita, mutta paljon täytettä. Tällä noita hukkapätkiä ei juuri ole. Levyn kaksi bonus-raitaakin ovat kelvollisia. Sheehan on laulajana ihan hyvä, mutta silti ero Turning Pointilla kuultavaan Dug Pinnickiin on melkoinen. Kings x -miehen äänessä on sielukkuutta niin paljon enemmän. Billy tarvitsisi levyilleen laulajan. Siksi onkin iloista lukea, että Mr. Big on päättänyt haudata sotakirveet ja soittaa ainakin muutaman reunion-keikan Japanissa. Eric Martin on Billyn kappaleille paras tulkki.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit