Bad Reputation
Thin Lizzy ei ole koskaan kuulunut suurimpien suosikkieni joukkoon. Olen silti kuunnellut bändin musiikkia jo teinivuosistani 1980-luvun alusta saakka. Tuolloin tutustuin myös Bad Reputationiin, ja muistan sitä tuolloin jonkin verran diganneeni. Oman levyni hankin tosin vasta paljon myöhemmin kun siitä 1996 julkaistiin remasteroitu CD. Se meni kuitenkin joidenkin vuosien kuluttua vaihtoon sillä hankin levyn lopulta sen alkuperäisessä formaatissa vinyylinä.

Jos joku rocklevy muistetaan vain yhdestä sen kappaleesta niin tältä levyltä tuon kappaleen tulisi olla hyvin menestynyt singlejulkaistu Dancing in the Moonlight. Onneksi Thin Lizzyn ainaiset miehistöongelmat eivät häirinneet bändin liiderin Phil Lynnotin sävellystyötä. Avausraita Soldier Of Fortune, nimikappale Bad Reputation sekä Southbound tekevät levyn avauspuoliskosta yhden bändin uran parhaista. Pahoihin huumeongelmiin ajautuneiden Scott Gorhamin ja Phil Lynottin tekemä päätösraita Dear Lord kuulu sekin omien suosikkieni joukkoon.

Brian Robertson palasi bändiin Bad Reputattionin sessioiden loppupuolelle ja hänet on kreditoitu toiseksi kitaristiksi kolmelle sen kappaleelle.

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit