Chinatown
Gary Moore vieraili kolmannen kerran Thin Lizzyssä syksystä 1978 seuraavan vuoden kesään. Kyllästyneenä bändin jäsenten epäterveisiin elämäntapoihin ja jatkuvaan sähläämiseen, hän jätti bändin keskellä sen Amerikan kiertuetta. Jossakin vaiheessa vuotta liideri Phil Lynnot palkkasi hänen tilalle esimerkiksi Pink Floydin kiertueilla soittaneen Snowy Whiten. Hänen lisäksi sessioissa vieraili useita kosketinsoittajia. Näistä nuori Darren Wharton otettiin mukaan lavan pimeässä nurkassa soittavaksi kiertuemuusikoksi.

Tutustuin Chinatowniin ensimmäisen kerran 80-luvun alussa siinä vaiheessa nuoruuttani kun suurin heavy metal innostus oli saanut minut valtaansa. Levy kuulosti tuolloin kovin vanhakantaiselta ja se jäi lopulta aika vähälle kuuntelulle sillä en muistanut kuin pari sen biisiä ottaessani helmikuussa 2014 kuunteluun levystä julkaistun deluxe-painoksen. 

Yhden kuuntelun perusteella albumi tuntui hiukan paremmalta kuin siitä 30 vuotta aiemmin muodostamani mielikuva. Mutta mikään klassikko Chinatown ei todellakaan ole, se on heti perään todettava. Oma suosikkini on Phil Lynottin rakastaman kokaiinin ylistyslaulu (sairasta!) Sugar Blues. Myös sen perään kuultava, nopea Killer On The Loose iskee minuun. Deluxen kakkoslevyllä on paljon vuoden 1980 livemateriaalia sekä yksi singlen B-puolelle päätynyt studiobiisi. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit