Renegade
Lueskelin Classic Rock -lehdestä juttua Thin Lizzyn albumeista. Lehden toimitus oli valinnut muistaakseni kymmenen levyä, jotka jaoteltiin luokkiin "paras", "klassikot", "kannattaa tsekata" ja viimeisenä yksi levy nimikkeellä "välttele". Bändin yhdestoista levy, Renegade oli tuossa viimeisessä luokassa.

Olin kuunnellut levyä ehkä 20 vuotta ennen kun kuuntelin sen vuonna 2008. En muistanut siitä yhtäkään kappaletta. Tuon Classic Rockin luokituksen kuitenkin muistin, mutta täytyypä sanoa että ei tämä minusta mitenkään erityisen huono levy ole. Biisit eivät ehkä kuulosta ihan siltä kuin Thin Lizzyn kappaleiden yleensä ajattelee kuulostavan, mutta pidän levyn yleissävystä. Esimerkiksi Angel Of Death ja Renegade ovat tunnelmaltaan lähes painostavia, mikä on paljolti kosketinsoittaja Darren Whartonin työskentelyn ansiota.

Vaikka Renegade ei kuulukaan Thin Lizzyn klassikoihin eikä se välttämättä muistuta vanhempia kiekkoja kuin Phil Lynottin laulun verran, se ei missään tapauksessa ole huono albumi. Levyn hankintaa kannattaa kuitenkin lykätä sen verran, että on ensin tutustunut Thin Lizzyn parhaimpiin levyihin, jotka ilestyivät 1970-luvun jälkipuoliskolla.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit