David Live
Ziggy-kauden päätyttyä Bowie muutti Yhdysvaltoihin. Siellä hän innostui rock-piireissä suosittuun kokaiiniin. Kokaiini vei Bowielta tarpeen syödä ja nukkua, ja David Live -levyn aikoihin Bowien paino oli laskenut vajaaseen sataan paunaan eli 45 kiloon. Ei siis mikään ihme, että levykannessa Bowie muistuttaa luurankoa.

Bowien omat kommentit albumista olivat tyrmääviä. "Levyn nimen olisi pitänyt olla David Bowie elää ja voi hyvin ainoastaan teoriassa" lienee kuuluisin. Musiikillisesti albumi on toki kunnianhimoinen, mutta toisaalta vanhat kappaleet olivat saaneet melko vieraannuttavan käsittelyn.

Albumin kannessa ilmoitetaan, että osa levyllä kuultavista taustalauluista on jouduttu äänittämään uudelleen studiossa. Tämä johtui siitä, että taustalaulajat joutuivat tanssimaan koreografian mukaan, eivätkä siten onnistuneet olemaan mikrofonien luona aina oikeaan aikaan. Tuottaja Tony Viscontin mukaan Bowien lauluraitaan ei kuitenkaan tarvinnut studiossa kajota.

David Live julkaistiin cd-formaatissa ensimmäisen kerran vasta vuonna 1990, jolloin levyn loppuun lisättiin kaksi vinyylipainokselta puuttunutta kappaletta. Täydellisempi versio julkaistiin vuonna 2005, ja tässä versiossa kuullaan koko setti alkuperäisessä järjestyksessä. Se tosin ei tee David Livestä juuri sen houkuttelevampaa muiden kuin kovimpien fanien keskuudessa.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit