Stage
Bowie ei ollut tehnyt kiertuetta Low-albumin jälkeen, joten fanit olivat innoissaan Bowien lähdettyä kiertueelle "Heroes"-albumin jälkeen. Kiertueella ohjelmiston pääpaino oli kahden viimeisimmän levyn materiaalissa, mutta ei aivan siihen tapaan kuin alkuperäinen tupla-LP antoi ymmärtää. Tuottaja Tony Visconti oli nimittäin muuttanut kappalejärjestyksen aivan toisenlaiseksi kuin mitä keikoilla kuultiin. Myös levyn soundit olivat turhan steriilit, sillä ainakin minusta livelevyllä yleisö on hyvin tärkeä osa kokonaisuudesta.

Soittajat suoriutuvat hyvinkin erityyppisiä kappaleita sisältävästä setistä hyvin. Carlos Alomar, Dennis Davis ja George Murray olivat olleet mukana jo muutamalla levyllä, Frank Zappan bändistä napattu kitaristi Adrian Belew oli päässyt unelmahommaansa Bowien bändiin, ja Simon House täydensi soundia viulullaan. Myös Bowie itse oli hyvässä vireessä, ja vanhempien kappaleiden päivitetyt sovitukset toimivat hyvin. Mutta ne levyn soundit...

Vuonna 2005 julkaistiin alkuperäisen settilistan mukainen Stage-tupla. Yleisö ei edelleenkään pääse ääneen, mutta uusi kappalejärjestys tekee levystä aivan toisen kuuloisen. Mukana on myös kappaleita, joita alkuperäiselle vinyylille ei ollut mahtunut. Stage ei ole silti mitenkään välttämätön levy kokoelmaan, sen voi hankkia sitten kun muu tuotanto on tullut tutuksi.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit