Rewiring Genesis - A Tribute To The Lamb Lies Down On Broadway
Neal Morsen johtama Spock's Beard oli varmasti yksi tunnetuimmista nykyisistä progebändeistä, jotka ammentavat aineksia musiikkiinsa nimenomaan Genesiksen levyiltä. Nykyään Spock's Beard on päässyt jo hieman irti tuosta toisen aallon neo-progebändin leimasta. Ja sitten bändin rumpali Nick Di'Virgilio saa päähänsä levyttää kokonaisen levyn Peter Gabrielin ja kumppaneiden musiikkia. Ja koska Amerikassa kaikki tehdään mahdollisimman isosti, tietenkin tuo kopioitu levy on The Lamb Lies Down On Broadway.

En jaksanut kaivaa Genesiksen versiota esille kuunnellakseni miltä se kuulostaa, mutta tämä Rewiring The Genesiksen tekele tuo soundeiltaan kovasti mieleen Nickin soololevyt. Se kuulostaa amerikkalaiselta ja jotenkin keinotekoiselta. Brittiläinen jäykkyys ja totisuus ovat poissa. Tuotanto on selkeä, mutta samalla yksinkertaisuudessaan halvan kuuloinen. Soitinarsenaalia on käytettävissä kyllä runsaasti, mutta mitään erityisen juhlavaa sillä ei saada aikaiseksi.

Äkkiseltään suosittelenkin tätä levyä mieluummin Spock's Beard tai Nick Di'Virgilio -faneille, jos heitä on olemassa, kuin paatuneimmille Genesis-diggareille. Uskon heidän nauttivan tästä enemmän. Musiikki on hyvää, mutta toteutus ei tee sille kunniaa, ainakaan niin kuin oli tarkoitus.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit