Frames
Ilmestyessään vuoden 2007 lokakuussa, Frames oli vielä yksi loistava levy sen syksyn jo muutenkin vallan messevään progetarjontaan. Manchesterista tuleva Oceansize luokittelee itse musiikkinsa post-metalliksi. On tuossa kategoriassa jotain perääkin. Framesilla kitarat, joita on monta, helisevät, rämisevät, surisevat ja onpa mukana jopa metallista möyryntää ja murinaakin.

Levyn avaava jylhä ja massiivinen Commemorative t-shirt alkaa The Red Sparowes -henkisellä instrumentaaliosuudella. Laulettu pätkä kuulostaa erehdyttävästi Porcupine Treeltä. Oceansize kuuluu Steven Wilsonin suosikkiyhtyeisiin ja kiertää siksi usein lämmittelemässä maanmiehiään. Ei bändien välille silti mitään yhtäsuuruusmerkkiä voi laittaa. Oceansizella on täysin erilainen oma tyylinsä tehdä pitkähköjä, monitahoisia kitarakappaleita.  

Frames sisältää nipun yllättävän erilaisia sävellyksiä. Kappaleita maltetaan kasvattaa ja kypsytellä varovaisesti. Tarvittaessa käytetään koskettimia, jousia ja muita tehokeinoja. Sitten kun bändi aloittaa paahtamisensa, se soittaa kuin hurmiossa. Kuullakseen kaikki mahdolliset jutut ja nyanssit tätä levyä on kuunneltava kovaa. Kun levy loppuu, hiljaisuus tuntuu lähes tyrmäävältä. Radiohead tuskin tekee enää uutta OK Computeria, onneksi Oceansize on tehnyt.  

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit