Tonight
Let's Dance ja sitä seurannut kiertue olivat menestyksiä. Rautaahan pitää takoa silloin kun se on kuumaa, ja niin Bowie lähetettiin studioon tekemään uutta levyä. Valitettavasti Bowie ei ollut ehtinyt valmistella uutta materiaalia, ja yli puolet lyhyen levyn materiaalista on lainatavaraa. Jonkun vähäisemmän artistin kohdalla asiaan ei edes kiinnittäisi huomiota, mutta Bowie oli ollut esittämänsä materiaalin suhteen lähes omavarainen.

Levyn avauskappale Loving The Alien on uusi Bowie-kappale, ja hyvä sellainen. Bowie joutui kuitenkin huomaamaan ihmisten ymmärtäneen kappaleen sanoman väärin - ei siinä mitään avaruusolentoja rakasteta, vaan ihmisiä joilla on erilainen etninen tai ideologinen tausta. Levyn isoimmaksi hitiksi osoittautui Blue Jean, joka tosin on melko tyhjänpäiväinen rock-renkutus. Menestykseen taisi vaikuttaa Julian Templen ohjaama 20-minuuttinen musiikkivideo.

Iggy Popille taidettiin haluta lisää rahaa, sillä muuten levyn lukuisia Pop-sävellyksiä on mahdoton ymmärtää. Myös levyn nimikappale, jonka Bowie duetoi Tina Turnerin kanssa, on alunperin Iggyn klassiselta The Idiot -albumilta.

Seuraavaa täyspitkää Bowiealbumia saatiin odottaa kolme vuotta. Tuolla välillä Bowie keskittyi elokuviin, ja filmeihin liittyneet, singleillä julkaistut kappaleet olivatkin 1980-luvun parasta Bowie-materiaalia.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit