Tin Machine
Vuosi 1988 oli ensimmäinen vuosi sitten 1960-luvun, jolloin Bowie ei julkaissut uutta musiikkia. Kitaristi Reeves Gabrels onnistui kuitenkin houkuttelemaan Bowien takaisin musiikintekoon. Mukaan pyydettiin Salesin veljekset Tony ja Hunt, jotka olivat soittaneet Iggy Popin The Idiotilla ja Lust For Lifella. Tin Machinen oli tarkoitus olla tasa-arvoinen neljän aikuisen miehen autotallibändi. Puvut päällä esiintyneen yhtyeen katu-uskottavuuden kanssa tosin oli vähän niin ja näin.

Tin Machinen ensimmäinen levy sisältää ehkä Bowien siihenastisen uran rujointa musiikkia. Kitarat ovat ilkeän kuuloisia, osa kappaleista suorastaan kaoottisia. Ehkä Bowie halusikin testata fanejaan. Bowie itse tuntui kuitenkin nauttivan tilanteesta, jossa hän ainakin periaatteessa oli vain yksi porukasta.

Levyn alku on varovainen, ja Heaven's In Here antaa valheellisen kuvan rhythm & blues -tyylisestä albumista. Jatkossa luvassa on kuitenkin energistä räimettä, joka ei jätä kylmäksi. Tin Machinen levyä joko rakastaa tai vihaa. Levy-yhtiö EMI ei tainnut levystä pitää. Seuraavan Tin Machine -albumin kvartetti julkaisi toisella levymerkillä.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit