Tin Machine II
Tin Machine osoittautui oletettua pitkäikäisemmäksi kokoonpanoksi. Kakkoslevy on musiikkinsa puolesta siloitellumpi kuin debyytti. Levyn parhaat kappaleet Baby Universal, One Shot, Amlapura ja You Belong In Rock'n'Roll julkaistiin singleilläkin. Jokainen niistä on erilainen, mutta silti tunnistettavan tinmachinemainen.

Vaikka levyn parhaat kappaleet ovatkin selvästi parempia kuin mitä edellisellä levyllä oli kuultu, ovat levyn huonoimmat kappaleet vastaavasti todella kamalia. Suurin syy kappaleiden hirveyteen on se, että niillä laulajana toimiikin rumpali Hunt Sales. Keikoilla kaikki neljä jäsentä pääsivät välillä mikin ääreen, mutta järjestely ei vaikuttanut erityisen toimivalta.

Levyn kansikuvan alastomat patsaat aiheuttivat ongelmia Amerikassa. Koska patsaita ei voinut pukea, pääsivät retusoijat talttahommiin. Ainakin Bowie naureskeli koko jutulle, ja kansikuva saattoi olla tahallinen testi amerikkalaista moraalinvartijuutta vastaan.

Tin Machine II jäi Tin Machinen viimeiseksi studiolevyksi. Kitaristi Reeve Gabrels jatkoi yhteistyötä Bowien kanssa vielä muutamalla albumilla. Persoonallisella otteella kitaraa käsitellyt mies olikin avainasemassa Bowien palatessa takaisin mielenkiintoisemman musiikin pariin.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit