Black Tie White Noise
Bowie palasi Tin Machinen jälkeen tyylikkäästi soolouralle. Black Tie White Noise on jälleen tanssittava levy, ja tuottajana häärääkin jälleen Nile Rodgers. Rodgers itse ei kuitenkaan ollut tyytyväinen tähän albumiin, sillä omien sanojensa mukaan hän ei saanut yhtä vapaita käsiä kuin vuosikymmentä aiemmin Let's Dance -albumilla. Bowie kieltäytyi järjestelmällisesti Rodgersin ehdotuksista ja ilmoitti albumin olevan hänen hääalbuminsa - olihan hän mennyt keväällä 1992 naimisiin Imanin kanssa.

Levylle antaa mielenkiintoisen sävyn jazztrumpetisti Lester Bowie, jonka sooloilua päästiinkin kuulemaan useilla kappaleilla. Hämmentävin vierailija oli vielä vuoden 1992 puolella syöpään kuollut kitaristi Mick Ronson, joka soitti kappaleella I Feel Free. Kyseessä on sama Creamin kappale, jota Bowie oli esittänyt Spidersien kanssa 1970-luvun alussa.

Levyltä julkaistiin kolme singleä, ja itse albumi nousi Britanniassa listan ykköseksi. Amerikassa albumin menestys ei ollut samaa luokkaa, sillä levyn julkaissut Savage oli taloudellisissa vaikeuksissa eikä pystynyt markkinoimaan levyä.

Black Tie White Noise julkaistiin laajennettuna painoksena vuonna 2003. Perusalbumin lisäksi pakkauksessa on bonus-cd, jolta löytyy suuri osa albumin aikoihin julkaistuista singleistä, sekä haastatteluja ja musiikkivideoita sisältävä dvd.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit