Santa Monica '72
Bowie lähti valloittamaan Amerikkaa Ziggy Stardustin julkaistuaan. Yhtye kiersi mannerta ja sai vähitellen yhä enemmän huomiota ja suosiota. Ja kun kerran Amerikassa oltiin, niin keikkoja lähetettiin myös radiosta. Etenkin tämä Santa Monican keikka oli bootleggareiden suosiossa, eikä syyttä. Bowie ja Spiders ovat kovassa vedossa, ja mukaan otettu pianisti Mike Garson tuo oman lisänsä niihin kappaleisiin, joilla hän oli mukana soittamassa.

Aladdin Sanen jälkeisiin keikkoihin nähden lavalla oli vähän väkeä - taustalaulajat tulivat mukaan vasta myöhemmin. Ehkä juuri tuon koruttomuuden ansiosta tämä keikka kuulostaa soittomokineenkin niin hyvältä. Ja akustisesti esitetyt kappaleet Space Oddity ja My Death tuovat hienoa jännitettä settiin. Ja Bowie kehuskelee cd:n kannessa täysin ansaitusti loistavaa Mick Ronsonia. On vain harmillista, ettei äänityksen taso ole aivan niin hyvä kuin voisi toivoa.

Tämä keikkaäänitys on julkaistu ainakin kahtena erilaisena cd-painoksena. Vuoden 1994 painos (Santa Monica '72) on puolivirallinen julkaisu, kun taas 2008 EMI:n painos (Live Santa Monica '72) on varmasti laillinen. EMI-versio julkaistiin, kun Bowie oli kysellyt Bowienetissä faneilta ehdotuksia livelevyiksi. Kaksi toivotuinta keikkaa olivat tämä Santa Monican keikka sekä Nassau Coliseumin keikka vuodelta 1976.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit