An Old Raincoat Won't Ever Let You Down
Jeff Beck Groupin laulaja Rod Stewart ja basisti Ronnie Wood siirtyivät bändin hajottua nopeasti niin ikään äskettäin hajonneen Small Faces'in raunioille perustettuun Faces'iin. Stewartin soololevy purkitettiin syksyllä 1969 tuttujen muusikoiden kanssa. Small Faces'in Ian McLagan hoiti koskettimet ja rummuissa oli Jeff Beck´Groupin alkuperäisjäsen Mick Waller.

Lyhyt levy jättää kuulijan hiukan hämilleen. Rod on tehnyt levylle neljä omaa biisiä, joista yksikään ei juurikaan vakuuta. Neljästä lainakappaleesta Mike d'Abon pari vuotta aiemmin tekemä Handbags And Gladrags on ehdottomasti levyn kirkkain hetki. Jostakin syystä Manfredd Mannin entinen laulaja d'Abo ei julkaissut hienoa biisiä itse vaan oli antanut sen Chris Farlowelle, jonka versio menestyi Stewartin sinkkua paremmin. Toinen erittäin onnistunut cover on traditionaaliseen kansanlauluun (joka 1913 merkittiin Dick Burnettin nimiin) Man Of Constant Sorrow. Stewartin tunteikas versio päihittää mennen tullen seitsemän vuotta aiemmin ilmestyneen Bob Dylanin niin ikään debyyttilevyllä julkaiseman version. Biisin viimeisin hitticover on vuodelta 2000 jolloin se sai Grammyn. 

Levy ilmestyi USA:ssa vuoden 1969 lopulla nimellä The Rod Stewart Album (pikkukuva). Sen kanssa musiikillisesti identtinen An Old Raincoat Won't Ever Let You Down ilmestyi laulajan kotimaassa Englannissa (ja muualla Euroopassa) vuoden 1970 alussa vain hiukan ennen Faces'in esikoislevyä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit