Earthling
Bowie oli Earthling-albumillaan jälleen uuden musiikkityylin parissa. 1. Outsiden synkkyys oli vaihtunut iloiseksi, koneiden värittämäksi melskeeksi, jota oli hauska kuunnella vaikkei drums'n'bass muuten olisi innostanutkaan. Bowie tekikin varmasti palveluksen monille uusille tulokkaille, joiden musiikki muuten olisi jäänyt marginaalisen ryhmän kuunneltavaksi.

Bowie oli mukana ajassa muutenkin kuin vain musiikkinsa suhteen. Ennen albumin julkaisua netistä pystyi lataamaan uuden singlen Telling Lies. Musiikin lataaminen netistä ei tänään ole enää mikään ihme juttu, mutta Bowie oli yksi ensimmäisistä isommista artisteista, joka ryhtyi käyttämään nettiä musiikin jakelussa. Sääli vain, että julkaistu kappale ei ollut erityisen edustava.

Levyn avausraita Little Wonder sen sijaan oli loistava. Koneiden ja oikeiden instrumenttien yhteispeli ja vuorottelu toimii hauskasti, ja muutenkin hyvä kappale on täynnä jänniä tuotantokikkoja. Muutenkin levy toimii hienosti, ja singleinä julkaistiin noin puolet levyn kappaleista.

Levystä julkaistiin vuonna 2004 tupla-cd-painos, jonka toisella levyllä on melkoisesti erilaisia singleillä julkaistuja remiksauksia Earthlingin kappaleista. Ei kuitenkaan kaikkia, mutta niiden kaikkien etsintään ryhtyvät vain innokkaimmat fanit.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit