Ark
<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

Kitaristi Tore Østbyn bändi Conception ja rumpali John Macaluson yhtye TNT jakoivat aikanaan treenikämpän. Kaverukset sattuivat olemaan kämpillä yhtä aikaa ja ryhtyivät jammailemaan. Molemmat soittivat omia juttujaan ja huomasivat äkkiä, että tässä voisi syntyä jotain ainutlaatuista, jotain mitä ei oltu aiemmin tehty. Hankalia progeriffejä, flamencoa ja monimutkaisia tuplabasariosuuksia ei ole kukaan yhdistellyt niin kuin Ark debyyttilevyllään.

 

Laulajaksi löytyi Jorn Lande. Hän oli laulanut TNT-kitaristi Ronni Le Tekrøn- bändissä Vagabond ja oli sitä kautta Johnin tuttu. Arkin ensimmäisellä levyllä kuuluu, että Lande oli laulanut Whitesnaken kappaleita Micky Moodyn ja Bernie Marsdenin yhtyeessä The Snakes. Laulaja kuulostaa paikoin erehdyttävästi David Coverdalelta. Kuunnelkaapa vaikka Where The Wind Blows. Musiikki on kuitenkin niin omaperäistä ja vahvaa ettei mielessä käy, muutamista WS-levyiltä tutuista fraaseista huolimatta, että tässä tehtäisiin Whitesnake- tai Deep Purple -kopiota.

 

Vaikka levyn lauluosuudet ovatkin kerrassaan loistavia, pääosissa ovat kuitenkin kappaleet. Johnin ja Toren, joka soitti levyllä kitaran lisäksi bassoa, soitto on kerta kaikkiaan erinomaista. Heidän säveltämät kappaleet ovat monitahoisia ja -osaisia, mutta silti melodisia ja yllättävän helposti omaksuttavia. Vaikka musiikki on tummaa ja paikoin synkkääkin, se ei ole vähääkään ahdistavaa. Päinvastoin, yhtye onnistuu jakamaan voimaansa kuulijalle. Ja tämä oli vasta alkusoitto!

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit