Freeze-Frame
Music TV:n voimaa 1980-luvun alussa ei voi väheksyä. Freeze-Frame ei sisällä oikeastaan mitään uutta The J. Geils Bandin edelliseen Love Stinks -albumiin verrattuna, mutta MTV:n ansiosta siltä löytyi hittisingle Centerfold, joka veti albumin korkealle listoilla. En väitä, että suosio olisi mitenkään ansaitsematonta, mutta mielestäni tällä levyllä yhtye ei ollut edes ihan parhaassa vedossa.

Isoin muutos tällä levyllä aiempiin verrattuna on se, että kosketinsoittaja Seth Justman alkoi rustata biisejä ilman laulaja Peter Wolfia. Yksi noista Justmanin yksin tekemistä kappaleista oli juuri tuo hittisingle Centerfold. Kun Justman toimi vielä albumin tuottajanakin, tuntui tasapaino yhtyeen sisällä heilahtaneen rankasti.

Musiikillisesti levy on siirtynyt todella kauas yhtyeen 1970-luvun tyylistä. Erityisen selväksi muutos tulee kappaleella Insane, Insane Again, joka kyllä esittelee yhtyeen jäsenten soittotaitoja, mutta kuulostaa samalla melkoisesti nimensä mukaiselta. Levyn soundit ovat taattua kasarikamaa, joka tuo joillekin nostalgisia fiiliksiä. Vaikka levyllä onkin hyviä kappaleita, niin kokonaisuus kuulostaa minusta kuitenkin jotenkin kylmältä.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit