Glass Spider
Bowien suunnitelmissa Never Let Me Downin jälkeinen kiertue oli hänen viimeisensä. Nelikymppinen Bowie oli musiikillisesti eksyksissä, ja Let's Dancen jälkeiset studioalbumit olivat vaatimattomia. Uran lopettaminen ei kuitenkaan tarkoittanut (tälläkään kertaa) sitä, että kiertue olisi vaatimaton. Lavalla oli runsaasti tanssijoita, jotka soittajien mukaan veivät aivan liian paljon tilaa esiintymislavalla.

Tältä julkaisulta löytyy kaksi Glass Spider -kiertueen keikkaa. DVD-osuus on kuvattu Sydneyssä, Australiassa kahtena iltana marraskuussa, kun taas kahdella cd:llä kuultava keikka on elokuulta Montrealista. DVD:n materiaali julkaistiin myös tuoreeltaan kahdella VHS-kasetilla.

Oliko Glass Spider -kiertue toteutukseltaan upeaa show'ta vai totaalisesti överiksi menevää suuruudenhulluutta? Ainakin se toimi esikuvana lukuisille tuleville muiden artistien kiertueille. Keikkojen ohjelmisto kattaa mielenkiintoisesti todella suuren osan Bowien musiikillista historiaa, ja ison yhtyeen kanssa kappaleiden sovitukset toimivat hienosti.

Tätä voi olla vaikea uskoa keikan viiden ensimmäisen minuutin perusteella. Tukka pystyssä sinkoileva kitaristi Carlos Alomar päästelee kitarastaan sävelpurskahduksia, jonka jälkeen outo tanssija/taustalaulajajoukko alkaa vielä oudomman rappauksen. Bowie itse ilmaantuu tämän jälkeen kristallin sisässä kertoen samalla tarinaa lasihämähäkistä. Jos tämän kaiken kestää (tai vaihtoehtoisesti osaa hypätä kaukosäätimen avulla niiden yli), niin luvassa on ihan viihdyttävä tallenne eksyneeltä supertähdeltä musiikillisessa aallonpohjassaan.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit