Raw Power
Vuonna 1972 äänitetty Raw Power on yksi punkin prototyyppialbumeista. Se ei ehkä olisi koskaan toteutunut ilman erään David Bowien panosta.

Amerikassa ongelmatapauksen leiman saanut Iggy Pop oli herättänyt Bowien mielenkiinnon, ja hän hänkkiutui Popin juttusille. Hän järjesti Iggylle levytyssopimuksen ja Pop lennätettiin Lontooseen yhdessä James Williamsonin kanssa. The Stoogesin alkuperäisjäsenet Ron ja Scott Asheton pyydettiin mukaan myöhemmin.

Levytyksen ajan soittajanelikko oli suhteellisen selvin päin, mutta niiden jälkeen yhtyeen jäsenet alkoivat etsiä helpotusta Englannin tylsyyteen huumeista. Tämän seurauksena Iggy & The Stooges saivat löhtöpassit Englannista, ja levyn julkaisukaan ei enää kiinnostanut levy-yhtiötä. Bowie päätti kuitenkin saattaa työnsä päätökseen ja tuotti albumin.

Kovin monet eivät olleet tyytyväisiä Bowien miksaukseen. Vuonna 1997 Iggy vahti itse uuden cd:n miksausta kuultuaan levy-yhtiön tekevän remiksauksen joko Iggyn kanssa tai tätä ilman. Soundit ovat varmasti sellaisia kuin Iggy halusikin, sillä hänen ohjeensa miksaajalle oli: "Miksei tuo mittari ole punaisella? Sen pitää olla punaisella!"

Heikki Heino

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit