New Values
New Valuesin aikaan Iggyllä oli näytön paikka. Kaksi edellistä studioalbumia (The Idiot ja Lust For Life) olivat menestyksiä, mutta monet arvelivat menestyksen syyksi levyjen tärkeää taustavaikuttaja David Bowie'a. Myös sopimuskausi RCA:n kanssa oli päättynyt. Nyt Iggy oli omillaan.

Uusi levy oli pääosin Iggyn itsensä säveltämää, vaikka myös edellisellä kiertueella mukaan tullut kitaristi-kosketinsoittaja Scott Thurstonin nimi näkyy muutamalla kappaleella tekijätiedoissa. Musiikki on odotetusti rupista, mutta toteutus ei ole aivan niin raakaa kuin voisi kuvitella. Paras kappale on Five Foot One, jolla Iggy asettuu puolitoistametrisen pätkän asemaan. Muutenkin sanoituspuoli on levyllä kunnossa, ja Iggy olikin sanoituksia tehdessään tarkkana.

Levy on ensimmäinen kolmesta Aristan julkaisemasta Pop-levystä. Iggy oli solminut sopimuksen Euroopassa Amerikan päämajan tietämättä. Aristan pomo Clive Davis ei ollut kovin innoissaan Iggystä, sillä hän oli aikoinaan joutunut syytämään rahaa Raw Power -kiekon tekoon. Nyt hän oli haluton julkaisemaan New Values -albumia Amerikassa, mutta import-levyjen hyvän kysynnän ja Five Foot Onen radiosoiton vuoksi joutui lopulta taipumaan.

New Values julkaistiin laajennettuna cd-painoksena muiden Arista-kiekkojen kanssa vuonna 2000. Bonusraitoina on yksi ennenjulkaisematon kappale sekä singlen B-puoli.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit