Mournful Cries
Saint Vituksen neljäs albumi Mournful Cries on luontevaa jatkoa sitä edeltäneelle, laulaja Winon esitelleelle, Born too Latelle. Wino on osallistunut muutaman kappaleen kirjoittamiseen ja soittaa toista kitaraa puolella levyn biiseistä. Saint Vituksen perusilme ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään.

Albumi jakautuu draaman kaarta ajatellen hieman tylsästi. Vinyylilevyn kumpikin puoli alkaa löyhästi pohjustamaansa kappaleeseen liittyvällä introlla, jota seuraa (Saint Vituksen asteikolla) rokahtava kappale, kummankin levynpuoliskon päättyessä kahteen hitaaseen vetoon.

Mournful Criesilla on joitain erinomaisia hetkiä. Aloitusraita The Creeps voisi sutjakoiden riffiensä puolesta olla Black Sabbathin Master of Realitlta. Dragon Time huipentuu pitkän matelun jälkeen Winon ja Chandlerin maanisiin sooloihin. Vaikka kyseessä ei ole pituudella pilattu levy (33 minuuttia) Dave Chandlerin sävelkynä tuntuu kuitenkin tylsistyvän albumin loppua kohden. Esimerkiksi The Troll kierrättää yhtyeen omia maneereita kiitettävän puuduttavasti.

Saint Vituksen neljäs täyspitkä albumi ei suinkaan ole huono. Yhtyeen soundiin mieltyneelle se on suositeltava hankinta jo pelkästään levyn aloituskaksikon vuoksi. Vahvan Born Too Laten ja loistavan V:n välissä levy tuntuu kuitenkin väliinputoajalta

Mournful Cries on edelleen saatavilla sekä vinyylilevynä että cd:nä. Molemmat formaatit sisältävät samat kappaleet.

Erno Pennanen


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit