Brick By Brick
Iggy Pop alkoi muuttua instituutioksi joskus tämän levyn ilmestymisen aikoihin. Uuden polven muusikot pitivät häntä tärkeäna vaikuttajana, jonka levylle pääseminen oli tavoittelemisen arvoista. Myös Iggyn aikalaiset alkoivat muuttaa suhtautumistaan entiseen sekopäähän. Mitenkään muuten ei tämän levyn vierailijajoukkoa voi selittää.

Uuden polven muusikoista tutuimpia lienevät Guns N' Rosesin Slash ja Duff McKagan, vanhempia muusikota edustavat David Lindley ja John Hiatt. Erityisesti David Lindley tekee upeaa jälkeä erilaisten kitaroiden ja bouzoukin kanssa. Tosin en usko nimekkäiden vierailijoiden olevan se tärkein syy levyn onnistumiseen. Iggy oli onnistunut tekemään tälle levylle tukun hienoja kappaleita.

Brick By Brick on tiivistunnelmainen levy, jota soittajien vaihtelu ei pilaa. Varsinaisia suosikkikappaleita en pysty nimeämään, sillä eri kuuntelukerroilla eri kappaleet sopivat parhaiten tilanteeseen. Levyn soundi on yllättävän akustisvoittoinen, mikä tekee tästä levystä (jälleen) erilaisen Pop-levyn.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit