The Yardbirds: London 1963: The First Recordings!
The Yardbirds kiersi Eurooppaa loppuvuodesta 1963 yhdessä amerikkalaisen bluesveteraanin Sonny Boy Williamsonin kanssa. Joulukuussa äänitetty Crawdaddy Clubin keikka on julkaistu eri muodossa varmasti kymmeniä kertoja.

First Recordings -levylle on otettu Crawdaddyssä 8.12.1963 keikan ensimmäinen setti, jolloin Williamson ei ollut vielä lavalla, sekä muutama pari päivää myöhemmin äänitettyjä demoja. Näistä John Lee Hookerin hittisingle Boom Boom julkaistiin Saksassa singlenä vuonna 1964, ja on sittemmin ollut mukana useilla Claptonin uraa valaisevilla bokseilla. Jostakin syystä se ei ole mukana tällä levyllä. Saksalainen Repertoire Records julkaisi bändin ensimmäisen US-albumin For Your Love, jolla on mukana useita todennäköisesti 1963 demoja. Näistä Williamsonin Baby What's Wrong julkaistiin jo 1973 blues-kokoelmalla ja ehkä siksi sekään ei ole mukana tällä levyllä. 

Eric Claptonin lisäksi esille nousee bändi laulaja Keith Relf, jonka huuliharppu on tässä vaiheessa esillä jopa Claptonin kitaraa enemmän.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit