On the Night (CD&DVD)
Harmikseni en nähnyt koskaan Dire Straitsia keikalla, joten bändin kaksi livejulkaisua ovat täyttäneet oman autenttisen kokemuksen puutteen. Näistä julkaisuista tuplalevyllä julkaistu Alchemy on aina ollut itselleni se rakkaampi. Tämä toinen julkaisu on sitä vastoin jäänyt itselleni vieraaksi, varsinkin sen audiojulkaisu.

On The Night -CD ei valitettavasti sisällä lähellekään koko keikkaa. Samannimiseltä videolta löytyy kolme kappaletta pidempi versio kiertueen keikasta. Nämä kolme raitaa eli uusimman levyn The Bug sekä encoret Solid Rock ja Local Hero julkaistiin audiomuodossa Encores nimisellä EP:llä. Levy-yhtiö jätti molemmista formaateista pois kaksi pitkää kappaletta, jotka olivat mukana jo Alchemy Livellä. Sultans of Swing ja Telegraph Road kuuluvat molemmat bändin parhaisiin biiseihin, ja olisivat ehdottomasti kuuluneet myös tälle julkaisulle. Toivottavasti On The Night julkaistaisiin joskus koko keikan mittaisena. Tuolloin se nousisi kiinnostavuudessaan lähemmäksi Alchemyä.

Itselläni on tiedostomuodossa kesäkuun lopussa Sveitsin Baselissa äänitetty (ja kuvattu) keikka, jonka setissä on You And Your Friendin tilalla soitettu Two Young Lovers. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit