Live At Firefest 2008
Mikä Jeff Scott Soto? Mikä Firefest? Kumpi ensin? Aloitetaan Firefestista. Se on pieni, mutta koko ajan kasvava, festivaali Englannin Nottinghamissa. Siellä soittaa kaikki ne bändit ja artistit jotka olivat yhtään mitään tukkahevin kultaisina vuosina. Festari on parin hard rockiin tykästyneen kaveruksen unelma, joka on toteutunut varsin mukavasti. Muun muassa kotimainen Reckless Love soitti kekkereillä tänä vuonna.


Jeff Scott Soto nousi hevimaailman tietoisuuteen Yngwie J Malmsteenin ensimmäisenä solistina. Sittemmin hän on laulanut soolouransa ohella vaikka missä. Tärkeimpiä kiinnityksiä lienevät AOR-mammutti Journey ja nykyään maailman suurin bändi, ainakin jäsenmäärältään, eli Trans Siberian Orchestra.


Soton bändi kävi itse asiassa tekemässä tämän Firefest-keikan, kun solistilla oli TSO-harjoitukset meneillään. Lento Amerikasta Lontooseen, säätäen Nottinghamiin, välipalaa ja keikalle. Huonompi hermoisen maha menisi moisesta hopusta kuralle. Vaan ei Jeffin ja kumppaneiden. JSS Bandin muodostavat Howie Simon – kitara, Gary Schutt – basso ja Dave Dzialak – rummut. Esityksestä ei pysty ainakaan kuuleman perusteella arvaamaan, että yhtye ei ollut ehtinyt treenata yhtään ennen tätä keikkaa, joka yllättäen jäi kokoonpanon viimeiseksi.


Setti on täyttä asiaa alusta loppuun. Se koostuu JSS:n tuoreammasta soolomateriaalista, Talismanin hiteistä ja pakkollisista covereista. JSS osoittaa olevansa laulaja vailla vertaa. Hänen äänessään on voimaa, lämpöä, sopivasti rosoa, riittävästi pehmeyttä ja ennen kaikkea tunnetta. Harva laulaja kuulostaa livenä yhtä hyvältä kuin JSS. Hän tulkitsee kappaleet erinomaisesti ja on bändin kanssa kuin samasta puusta. Yhtye soittaa, ja niin voi todellakin sanoa, kuin viimeistä päivää. Siltä taittuu niin hard rock kuin funkimpikin materiaali. Joka ei usko, kuunnelkoon keikan päättävän Funky Medleyn. Jopa Jöröjukka pitää siitä! Tupla-CD.ksi Live At Firefest on vähän lyhyt, mutta se toimii dokumenttina JSS Bandin yhden aikakauden lopusta. Hieno huipennus!


Tero Honkasalo


 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit