Nothing Is Sacred

Bob Daisleyta voidaan hyvällä syyllä kutsua sotaratsuksi, jota on monessa liemessä keitetty ja pyöritelty. Bob on soittanut uransa aikana muun muassa seuraavissa, enemmän tai vähemmän Deep Purple -sukupuuhun kuuluvissa, orkestereissa: Rainbow, Uriah Heep, Black Sabbath, Gary Moore, Ozzy Osbourne ja Dio. Black Sabbathin Eternal Idol -levyä äänittäessään Bob tutustui silloiseen Black Sabbath -rumpaliin Eric Singeriin. Bobilla oli tuolloin pesti myös Gary Mooren kiertuebändissä ja eipä aikaakaan, kun Eric soitteli myös Garyn bändissä.


Kun ranskalainen kitaristi Peter Scheithauer on kerännyt bändiinsä tai projektiinsa soittajia, on hänellä täytynyt olla melkoisen hyvät kontaktit. Ei näitä ukkoja ihan tuosta vaan saa tällaiseen soppaan mukaan. Varsinkin kun Peterillä on meriittilistalla vain yksi aiempi levy, toki kuuluisien soittajien kanssa tehtynä sekin. Laulajana tai huutajana tällä todella raskaalla heavy -kiekolla toimii muun muassa Dio -kitaristi, Craig Goldyn soololla kiekunut, David Glen Eisley. Jos Eisleyn tulkinnasta pitää, häntä voi kuunnella esimerkiksi Giuffrian tai House of Lordsin levyiltä. Eisleyn ääni on mielenkiintoinen. Hän pystyy erittäin voimakkaaseen, lähes murinalta kuulostavaan ääntelyyn ja toisaalta hän pystyy laulamaan hyvin melodisesti. Varsinkin tuo melodisempi osasto on ihan mukavaa kuunneltavaa.


Nothing Is Sacredin materiaali on siis todella raskasta, mutta perinteistä heavyä. Jos jotain vertailukohtia haluaa tälle kiekolle ryhtyä hakemaan, niin WWIII:n debyyttikiekko ja Dion Strange Highways tulevat ensimmäisinä mieleen. Varsinkin Scheithauerin komppaus menee erittäin lähelle noilla kahdella esimerkkilevyllä soittavan Tracy G:n tyyliä. Soolokitaristina Scheithauer on huomattavasti G:tä parempi ja lähempänä vaikkapa Craig Goldyn tai Vivian Campbellin koulukuntaa.


Olen kahden vaiheilla uskaltaako tätä levyä suositella kenellekään. Toisaalta tänä päivänä tämä kiekko on sen verran harvinainen, että jos moisen löydätte, ottakaa se haltuun. Voihan sitä joskus näyttää Bobille ja kysyä muistaako hän kyseisen session.


Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit