Screaming Blue Murder
Tätä Japanissa joulukuussa 1993 äänitettyä konserttitallennetta voi pitää John Sykesin CV:nä. Levy sisältää parhaita paloja Sykesin uran siihenastisista vaiheista. Thin Lizzyltä kuullaan luonnollisesti, Sykesin vieläkin paljon soittama, Cold Sweat, haikea Please Don’t Leave Me ja upeasti keinuttava Dancing in the Moonlight.

John Sykes osallistui Whitesnake -päivinään kahden levyn äänityksiin, mutta oli säveltämässä vain 1987:n materiaalia. On siis kohtuullista, että hän esittää vain itse kirjoittamiaan kappaleita. Konserteissa Sykes on soittanut muitakin Whitesnake -biisejä, mutta tälle levylle on mahtunut aivan äärimmäisen komea Still of the Night. Jos Sykes onnistuu kuulostamaan Phil Lynottilta laulaessaan Thin Lizzyn kappaleita, niin vähintään yhtä hienosti hänen äänensä sopii David Coverdalen laulamien kappaleiden tulkintaan. Ei Sykesin versio Still of the Nightista ehkä aivan Coverdalen tasolle yllä, muuten kuin soitannollisesti. Yksikään Whitesnake -kokoonpano ei ole soittanut Still of the Nightia yhtä isosti kuin Blue Murder.

Blue Murder klassikko, Riot avaa keikan räiskyvästi ja Cry for Love jatkaa lähes proge -linjoilla. Parasta tällä livellä onkin materiaalin monipuolisuus. Osa rokkaa kunnolla ja toisten kappaleiden aikana voi virittäytyä vaikka minkälaisiin tunnelmiin.

Screaming Blue Murderilla soittavat Marco Mendoza, Tommy O’Steen ja Nik Green. Tuo kokoonpano soitti John Sykesin kanssa vielä hänen Out of My Tree -nimeä kantaneella soololevyllään.

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit