What If...
Jos Mr. Bigin viime vuotisen Back to Budokan -liven jälkeen hieman jännitti, josko bändi oli kasaantunut uudelleen vain rahastamaan, niin nyt voi onneksi todeta, että tuo huoli oli turha. Lyhyen hiljaisen hetken jälkeen bändi käväisi studiossa ja julkaisee ensi vuoden alussa uuden studiolevyn. Mr. Big on tullut takaisin jäädäkseen. Se on yhtä varmaa kuin että siat eivät lennä!

Mr. Bigin muodostavat bassovirtuoosi Billy Sheehan, vikkeläsorminen kitaristi Paul Gilbert, energinen rumpali Pat Torpey ja pojankasvoinen laulaja Eric Martin. Yhtye perustettiin jo vuonna 1988. Tämä kokoonpano hajosi vuonna 1997, kun Gilbert lähti yhtyeestä. Hänen tilalleen tuli Poisonin riveissä yhden levyn soittanut Richie Kotzen. Uusi kokoonpano teki pari levyä, jatkoi vuoteen 2002, soitti jäähyväiskeikat Japanissa ja  lopetti. Tuntui ettei yhtyeen pirteälle, koukkuiselle ja menevälle hard rockille ollut enää kysyntää. Yhtyeen jäsenet pärjäsivät kukin tahollaan, mutta mitä suurta menestystä he eivät niittäneet. Tunne oli väärä.

What If... ei ole mikään väkisin kasaan hamuiltu tekele, vaan yksi Mr.Bigin parhaista levyistä. Uskallan väittää, että se kilpailee Lean Into Itin kanssa paikasta bändin toiseksi parhaana julkaisuna. Ensimmäinen on tietysti se paras. Tällä hetkellä vähän joka paikassa ja kaikkien kanssa touhuavan tuottaja Kevin Shirleyn kanssa bändi on osannut ja uskaltanut olla jälleen oma pirteä itsensä. Vaikka levyn pohjasävy on aavistuksen tumma, se on koristeltu riemun kirjavin värein. Levy rokkaa kuin ennen vanhaan, eli Sheehanin tuomat Talas-vaikutteet ovat tallella. Parilla nopeammalla raidalla Sheehan ja Gilbert näyttävät jälleen kerran nuoremmilleen mallia siinä miten bassoa ja kitaraa soitetaan soolosoittimina. Muutenkin levyn groove on aika pitelemätön. Edes hitaammat ja raskaammat kappaleet eivät jää junnaamaan. Kokonaisuus on tasapainoinen, levyllä on 12 tasavahvaa kappaletta, kun bonus-raitakin lasketaan mukaan. Uutta To Be With You -hittiä What If... ei sisällä, mutta ei kai kukaan heiltä moista kaivannutkaan, vai toivoiko muka?

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit