Back To Budokan - Next Time Around
Amerikkalainen Mr. Big julkaisi ensimmäisen levynsä 20 vuotta sitten. Tuo bändin nimeä kantanut teos oli hard rock –väelle merkittävä julkaisu. Se ei ollut sitä niinkään kappaleidensa ansiosta, vaan yhtyeen kokoonpanon takia. Bändin supertähti oli ja on edelleen basisti Billy Sheehan. Vuonna 1989 hän oli vasta lähtenyt menestyksekkäästä David Lee Roth bändistä jossa hän oli soittanut kitaravirtuoosi Steve Vain kanssa. Mr. Bigin kitaristivalinta Paul Gilbert oli tullut tunnetuksi kevytmetallibändi Racer X:n salamannopeana tiluttajana. Rumpali Pat Torpey oli hakannut kannuja itseään tuohon maailman aikaan maailman nopeimpana kitaristina tituleeranneen Chris Impellitterin bändissä. Mr. Bigin laulaja Eric Martin saattoi olla Euroopan puolella tuntematon tekijä, mutta Amerikassa hänelläkin oli jo hittilevy julkaistuna. Soolouralta Mr. Bigin keulahahmoksi hyppääminen onnistui hienosti.

Nyt soolourat on käyty, ainakin tältä erää, loppuun ja on jälleen Mr. Bigin aika. Yhtye soitti viimeisen keikkansa Japanissa muutama vuosi sitten, joten oli vähintään sopivaa, että he aloittivat uuden tulemisensa nimenomaan sieltä. Tokion Budokan on heille tuttu paikka. Siellä äänitettyjä live-levyjä yhtyeellä on plakkarissa ainakin kolme.

Next Time Around on nimenomaan live. Se kuulostaa juuri samalta kuin Mr. Big soittaessaan Nosturissa 2009 syksyllä. Japanin setti on lähes sama kuin se mitä Suomessa kuultiin. Joidenkin kappaleiden sovitukset ovat vähän eläneet, akustista osiota ei Helsingissä kuultu. Toki täydelle Budokanille piti esittää hieman useampi encore kuin meille härmäläisille. Deep Purplen Smoke On The Water on yllätysveto.

Aikaisemmat Mr. Bigin livet omistavalle tämä levy ei ole aivan välttämätön hankinta. Vuoden 1996 Budokan on ainakin yhtä hyvä. Pienenä täkynä täytyy tosin mainita pari uutta kappaletta. Toinen on oma, toinen on laina, mutta molemmat kuulostavat erittäin hyviltä. Nyt täytyy toivoa, että herrat eivät ole kasvaneet niin isoiksi etteivät mahdu enää samaan studioon.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit