Old New Borrowed and Blue
Slade oli tämän levyn ilmestyttyä helmikuussa 1974 uransa ehdottomassa huipussa. Edellisenä syksynä julkaistu kokoelma Slaydest oli noussut listaykköseksi ilmestyttyään, ja oli palannut paalupaikalle bändin mahtavan joulusinglen Happy Xmas Everybodyn soidessa lähes tauotta Britannian radiokanavilla.

Slade oli 70-luvun alussa tyypillinen glamrock-bändi, joka niitti enemmän mainetta kätevillä pop-kappaleillaan kuin ehyeillä albumikokonaisuuksilla. Nimensä mukaisesti Old New Borrowed and Blue sisältää jotakin vanhaa. Levyn 12 kappaleesta My Friend Stand ja My Town ehdittiin julkaista vuoden 1973 syksyllä, jolloin se nousi vaivoin saarivaltakunnan top-kymppiin. Levyn kaksi viimeistä biisiä julkaistiin myös singlenä. Everyday on yksi oma suosikkini koko bändin tuotannosta. Kaunis ballaadi ei ole sitä tyypillisintä 70-luvun Sladea.

Vuonna 2006 julkaistun remasteroidun painoksen bonuksien joukossa ovat edellisenä vuonna julkaistujen Cum On Feel The Noize ja Skweeze Me, Pleeze Me singlejen b-puolet I'm Mee, I'm Now, an' That's Orl ja Kill 'Em At Hot Club Tonite sekä sekä bändin seuraava single, listakolmoseksi kivunnut The Bangin' Man / She Did It To Me. Tämä remasteroitu levy voisi hyvinkin olla bändin jostakin  kokoelmalevystä (ja niitä on useita) innostuneen fanin ensimmäinen albumikokonaisuus.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit