Making Movies
Ostin Making Movies -levyn välittömästi sen ilmestyttyä syksyllä 1980. Olin tutustunut sitä ennen bändin edelliseen, järjestyksessä sen toiseen studioalbumiin, joten minulla oli aavistus siitä mitä levy pitää sisällään. Silti se yllätti minut, ja yhä, 30 vuotta myöhemmin palaan säännöllisesti sen pariin.

David Knopfler oli lähtenyt isoveljensä luotsaamasta bändistä hetkeä ennen tämän levyä aanityksiä ja huhujen mukaan levyllä kuullaa toisena kitaristina Sid McGinnisiä. Häntä näkyvämpi vierailija on E Street Bandin Roy Bittan, jonka pianoa kuullaankin usealla levyn raidalla.

Levyn remasteroituun painokseen olisi mielellään suonut bonuksina levyltä poisjääneet kappaleet Making Movies ja Suicide Towers. Levylle päätyneiden seitsemän kappaleen yhteiskesto on alle 38 minuuttia, mutta niistä jokainen on ehdottomasti kuuntelun arvoisia. Tälle levylle haluan antaa vahvan ostosuosituksen.

Kaikki Dire Straitsin studiojulkaisut kasattiin laadukkaaseen vinyyliboxiin joka sisältää kaikki bändin studiolevyt. Valitettavasti arvokkaassa laatikossa ei ole bonuslevyä, jolle olisi laitettu harvinaiset singlejulkaisut ym. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit