I Don't Wanna Live My Life Like You

Jos John Sykesia on kuullut viimeksi vaikkapa Whitesnakessa, tämän EP:n nimikappale voi olla melkoinen shokki. I Don’t Wanna Live My Life Like You kuulostaa, niin kuin nimikin vähän antaa ymmärtää, lähes punk-rockilta. Kappale on nopea ja räyhäkäs. Toisaalta se on riehakas ja innostunut. Tällaista musiikkia eivät nämä klassisen sarjan äijät yleensä tee. John Sykes onkin genressään mukava poikkeus.

Bonuksena tällä EP:llä kuullaan live -versiot Blue Murderin kappaleista Jelly Roll ja She Knows, sekä Johnin soolotuotantoa edustava Standing At The Crossroads. Varsinkin She Knowsissa John Sykesin äänessä on sellaista vakuuttavuutta ja sydämeen asti viiltävää tuskaa, että taitaa kaveri laulaa omista kokemuksistaan. Kyynel on vähällä vierähtää kuulijankin silmäkulmaan.

Standing at the Crossroads on Johnin kunnianosoitus Jimi Hendrixille. Kappaleessa yhdistyvät Foxy Ladyn ja All Along The Watchtowerin henki ennen kuulemattomalla tavalla. John teki tässä kappaleessa saman jutun kuin Steve Morse Major Impacts -levyillään.

Tämä EP julkaistiin vain Japanin markkinoille vauhdittamaan Sykesin Out Of My Tree -kiekon myyntiä ja konserttilippujen menekkiä. Nämä neljä kappaletta toimivat ainakin minulle mainiona syöttinä. Tästä levystä asti Sykesin tekeleet on pitänyt saada kaikki.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit