Live From The Sun
Kun Deep Purple -sukupuun lehdeksi voi päästä vähän tavalla kuin tavalla, arvioidaan nyt sitten tämä Dokkenin vuonna 2000 julkaisema live-levykin. Niin se kytkös? Dokkenin basisti Jeff Pilson soittaa Dion viimeiseksi jääneellä studiolevyllä ja Dokkenin kitaristi Reb Beach venyttää kieliä Whitesnaken viimeisimmässä kokoonpanossa. Eiköhän kytkyä ole tarpeeksi kun vielä lisätään, että Glenn Hughes on Don Dokkenin hyvä ystävä ja yhteistyökumppani vuosien takaa?

En vaivaisi ketään arviolla tästä levystä, jos se ei olisi oikeasti hyvää rokkia. Se on. Dokken on erittäin eläväisessä kunnossa tällä levyllä. Hyvä, että sen julkaisivat.

Don Dokkenin äänestä joko pitää, tai sitten ei. Minä olen oppinut pitämään siitä vuosien saatossa. Hän on vähän kuin Joe Lynn Turner, saanut lisää särmää ikärenkaiden karttuessa. Back For The Attack on minulle edelleen se kovin Dokken -kiekko, mutta tämä live pääsee kyllä suosikkilistalla heti kakkoseksi.

Reb Beachilla on kova työ vakuuttaa ne Die Hard -Dokken -fanit, jotka ovat sitä mieltä, että bändi ei voi olla mitään ilman alkuperäiskitaristi George Lynchia. Glenn Hughes muuten  lauloi George Lynchin Sacred Groove -soololevyllä. Reb Beach soittaa vanhat osuudet, kuin Lynch ikään ja lurittaa uusissa kappaleissa jopa edeltäjäänsä kiivaammin. Kitaraosastolla on siis kaikki kunnossa.

Entä rytmiryhmä? Jeff Pilsonhan on aina välillä bändissä, joskus soolona, ajoittain George Lynchin kelkassa, tai kuten nykyään, Foreignerin riveissä. Nyt Pilson ja rumpali ”Wild” Mick Brown soittavat tiukasti yhteen, kuin legendaarisella Beast From The East -livellä konsanaan. Molempien taustalaulut ovat myös kohdallaan.

Settilistassakaan ei ole moittimista, kun kerron, että sieltä löytyvät mm. Kiss Of Death, Into The Fire, Breaking The Chains, Alone Again, Tooth And Nail ja In My Dreams. Kyllä noilla kappaleilla Dokken -diggarin suupielet nousevat muikeaan hymyyn. Hyvää…

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit