Centerfield
John Fogertyn Fantasy levy-yhtiö jätti vuonna 1976 julkaisematta miehen Hoodoo nimisen soololevyn. Tämän jälkeen laulaja vetäytyi pitkälle tauolle ja palasi vasta vuonna 1984 solmimalla uuden levytyssopimuksen Warnerin kanssa. Musiikkimaailmassa oli ehtinyt tapahtua paljon muutoksia menneen 10 vuoden aikana, mutta Warner uskoi John Fogertyn paluuseen ja teki paljon työtä Centerfield-levyn menestyksen eteen. Esikoissingleksi valittu The Old Man Down The Roadin noustessa Amerikan Top-10:een ja kahden muun singlelohkaisun hieno menestys antoi nostetta koko levylle.

Levyn singleistä Rock And Roll Girls on yksi levyn ceeceeärrämäisimpiä biisejä, mutta silti omien suosikkieni joukkoon nousee yllättävän raskaaksi sovitettu pilkkalaulu miehen entisen levy-yhtiön pomosta Saul Zaent'ista.

Vartuin lapsena itseäni vanhempien lasten ympäröimänä. Naapurin pojat isoveli ja -sisko soittivat paljon 70-luvun alun suosikkilevyjä. Kun kymmenen vuotta myöhemmin tutustuin tarkemmin John Fogertyn bändin CCR:n tuotantoon, tunsin useita sen hittibiisejä. Niin hyvin Green River ym. olivat pienen pojan mieleen jääneet. Kun Centerfield ilmestyi vuoden 1985 alussa, se soi jonkin verran YLE:n Rockradiossa. Ostin levyn CD:nä heti sen ilmestyttyä kesällä 1985 (puoli vuotta LP:n jälkeen). Vuosien saatossa levy on välillä unohtunut hyllyyn, mutta kun olen siihen palanut, on se onnistunut aina uudestaan keräämään sympatiat puolelleen.

Vaikka Centerfiel kuulostaa paikoin hyvin Creedence tyyliseltä, Fogerty on ottanut levylle mukaan myös 80-luvun suosikkisoittimet, rumpukoneen ja syntetisaattorin. Vuonna 2010 remasteroitu levy olisi ansainnut tulla samalla uudelleenmiksatuksi. Sen verran paljon nuo mainitsemani instrumentit korvaan yhä edelleen ottavat. Varsinkin Searchlight olisi ansainnut oikeat rummut koneiden sijaan. Kyseisellä 25-v. juhlalevyllä on bonuksina aikanaan kaksi singlen b-puolille päätynyttä coveria. Saatuani vinyyli-innostuksen, ostin hyllyyni Centerfield LP:n ja kuuntelin 29 ikäisen levyn ensimmäisen kerran analogisena. Levy kuulostaa kaikissa formaateissa loistavalta. En silti tiedä kumman version otan mukaan autiolle saarelle. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit