Eye of the Zombie
John Fogertyn musiikki tuli itselleni tutuksi jo lapsena naapuruston vanhempien lasten soittaessa kodeissaan Suomessakin hyvin myyneitä CCR-sinkkuja. Kuultuani parikymppisenä kesällä 1985 Fogertyn soolotuotantoa, hankin itselleni hänen pitkän levytystauon katkaisseen Centerfield-levyn. Sen odotusaika oli ollut peräti 10 vuotta joten vajaa kaksi vuotta myöhemmin ilmestynyt Eye of the Zombie yllätti nopealla ilmaantumisellaan.

Levyn avaa tekijälleen kovin outo taustalaulettu instrumentaali Goin' Back Home, jonka jälkeen sähkörumpujen starttaama nimikappale sai aikanaan itseni voimaan pahoin. Ylituotettu biisi saa onneksi jatkokseen hiukan lähempänä laulajan rockjuuria olevan Headline. Kitaraorientoitunut kappale ei tosin kuulu tekijänsä parhaimmistoon, toisin kuin esimerkiksi Change In The Weather, joka allekirjoittaneen suureksi hämmästykseksi mahtui miehen vuoden 2009 Helsingin keikan settiin. Sen lisäksi oikeastaan vain Soda Pop onnistuvat tekemään itseeni vaikutuksen. Valitettavasti kokonaisuudessaan levy jää 80-uvun soundeineen etäiseksi eikä se aivan yllä edeltäjänsä tasolle.

Keväällä 2014 ostin Eye Of The Zombie LP:n. Se oli ensimmäinen kerta kun kuulin levyn analogisena. Samaan aikaan hankitun nimikappaleen singlen kääntöpuolelen I Confess ei ollut mukana isolla levyllä, mutta se että se on liitetty Centerfieldin 25-vuotis juhlalevyyn antaa viitteitä biisin tulevan sen sessioista. Kuin alleviivatakseen tätä, englantilaiset laittoivat Eye Of The Zombie maxi-singlelle I Confessin perään kaksi vuotta vanhan I Can't Help Myselfin.

Zombien jälkeen Fogerty piti jälleen pitkän levytystauon ja julkaisi seuraavan levynsä vasta 9 vuoden kuluttua.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit