Comin' Down the Road: The Concert at Royal Albert Hall (DVD)
Olen itse istunut Royal Albert Hallin kakkosrivissä aivan lavalla soittaneiden muusikoiden edessä. Englantilaiseen tapaan vuonna 1871 ovensa avannut konserttisali luottaa kuulijoiden käyttäytyvän esiintyjiä kunnioittavalla tavalla istuen (tai tässä tapauksessa seisten) salin puolella ja jättäen lavan bändille.  

Vaikka John Fogertyn CCR-aikakauden hiteistä saisi rakennettua loistavan 100 minuutin hittiputken, miehen uudelta Revival-levyltä soitetaan yllättäen peräti viisi kappaletta. Revival on tyylisesti selvästi paluuta 60-luvulle joten sen biisit sopivat hyvin Creedence-biisien väliin eikä niiden soittaminen näytä aiheuttavan brittiyleisössäkään puuttumisen merkkejä. Toki mukana on CCR-hittien välissä muutakin soolomateriaalia. Keikka polkaistaan käyntiin uudella kappaleella Comin' Down The Road ja kun bändin neloskitaristi vaihtaa viuluun, mennään Fogertyn soolouran alkuun ja biisiin Blue Ridge Mountain Blues. Sen jälkeen kuullaan vuoden 1975 John Fogerty -albumilta hieno Almost Saturday Night. Kumpaakaan niistä ei kuultu vuonna 2006 julkaistulta The Long Road Home In Concertilla joten sen keikan omistajalla, jos innostusta riittää, on hyvä syys hankkia myös tämä tuote.

Näin Fogertyn keikan Helsingissä tasan neljä viikkoa ennen tämän konserttivideon kuvaamista. Pidin elämäni toisesta näkemästäni CCR- legendan keikasta lähes yhtä paljon kuin 11 vuotta aiemmin. Muistan keikalta kotiin mennessäni harmittelen vain setistä poistuneita Centerfield- ja Blue Moon Swamp -levyjen biisejä. Nämä kaksi ovat omia suosikkejani, mutta molemmilta kuultiin vain yksi kappale. Old Man Down To Road avasi Centerfield-levyn hyvin Creedence-henkisesti kun taas jälkimmäiseltä löytyvä Rambunctious Boy on omaelämänkerrallinen tarina isänsä kanssa Up Around The Bend ajan lavalla kitaraa soittavista Fogertyn teini-ikäisistä pojista.

Fogertyn ääni ei luonnollisestikaan ole enää 62-vuoden iässä samassa kunnossa kuin kaksikymppisenä, mutta esiintyjänä herra on yhä mitä parhain. Ja vaikka bändissä on puolentusiaa miestä kitaroineen, John Fogerty on selvä liideri myös kitarasooloja jaettaessa. Musiikillisesti tämä DVD on parasta mitä kaupasta saa. Kokenut bändi soittaa huippubiisejä sellaisella otteella josta on mahdoton olla pitämättä. Vidoeditoija on tiivistänyt keikkaa järkevästi jättäen suurimman osan Fogertyn spiikkauksista leikkaaminen lattialle. Valitettavasti videolla ei ole mitään extroja. Olisi ollut hienoa kuulla esimerkiksi mitä mieltä maestro oli paluustaan legendaariseen konserttisaliin.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit