Chestnut Street Incident
Vain harva lauluntekijä osuu heti esikoislevyllään kultasuoneen. Useille tuo levy jää myös tekijänsä ainoaksi. Johnny Cougar LP ei ole millään lailla kuuntelukelvoton, mutta sen materiaali ei juuri eroa niistä tuhansista artistien ensimmäisitä ja viimeisistä julkaisuista. Oikeastaan vain Chestnut Street nousee esille antaen pienen aavistuksen siitä millaisia biisejä sen tekijä tulee vielä kirjoittamaan. Kokonaisuudessaan Chestnut Street Incident on varsin köykäinen levy eikä se sytytä ainakaan itseäni useampaan kuuntelukertaan. Ei varsinkaan kun hyllyssäni on lauluntekijän myöhempää tuotantoa. 

Mellencampin löytäjä, Tony Defries oli toiminut jo 60-luvulla musiikkibisneksessä, ja hänen manageritallin suurin artisti oli David Bowie. Hänen lisäksi Defries tuotti ja julkaisi useiden Bowien lähipiiriläisten kuten Mott The Hooplen, Iggy Popin ja Lou Reedin levyjä. Mellencampin suhteen Deteries ei kumminkaan onnistunut sillä MCA Records tiputti lauluntekijän tallistaan ennen hänen kakkoslevyn julkaisua.

Fefriesin omistama levy-yhtiö Mainman julkaisi albumin Englannissa täysin eri kannella. Mellencampin breikattua Euroopassa, Mainman lisensoi levyn Castlelle, joka julkaisi sen 1986 (CD 1990) alkuperäisellä kannella. Vuoden 2009 CD sisältää peräti kuusi albumisessioista ylijäänyttä bonusraitaa. 

Petri Myllylä

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit