Standing Alone

Mother Misery on ruotsalainen vuonna 2004 perustettu bändi. Yhtyeen nykyisen kokoonpanon muodostavat laulava kitaristi John Hermansen, kitaristi Thomas Piehl, rumpali Jimmy Lindbergh ja basisti Stiff Hell. Standing Alone on yhtyeen kolmas täyspitkä. Bändi on julkaissut kahden levyn lisäksi yhden EP:n. Se esittelyistä ja nyt itse levyn kimppuun.

Mother Misery esiintyi aiemmilla levyillään jonkinlaisena stoner rock -ryhmänä. Puhuiko joku  Monster Magnetista tai jopa Soundgardenista? Kuvittelin myös tämän uutukaisen sisältävän noiden kahden esimerkin esittämiä raskaita riffejä ja rentoa groovea. Olin väärässä. Riffit ovat kyllä iskeviä, mutta ei niitä voi omaperäisiksi tai raskaiksi kehua. Mother Misery on kaukana siitä mielikuvasta, joka minulla bändistä oli. Onko Standing Alone pettymys? Vastaus on valitettavasti kyllä.

Standing Alone sisältää 11 kappaletta geneeristä, sinänsä ihan kulkevaa, tämän päivän metallilla höystettyä rockia. Siis sitä samaa jota vaikkapa joku Volbeat tai Mustasch tuuttaavat. Niistä tämän ryhmän erottaa melkoisen kliiniset soundit. Levystä ei jää oikein mitään mieleen, se on tasapaksua vuodatusta alusta loppuun. Olisiko se tosiaan niin kuin Therapy? aikanaan lauloi, iloisilla ihmisillä ei ole juttuja. Tämä bändi ei vakuuta, se ei kuulosta aidolta.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit