Off the Record
Tutustuin Sweetiin jo lapsuudessani 70-luvun alussa naapurin vanhempien lasten soittaessa heidän hittisinkkujaan. Sweet onkin ollut leimallisesti anti-ledzeppelin eli sen parhaimmat menestykset ovat pikkukiekkoja albumikokonaisuuksien jäädessä muiden aikakauden bändien varjoon. Itse en tuntenut Off the Recordin biiseistä kuin sen avaavat kaksi sinkkulohkaisua Fever of Love ja Lost Angels.

Sweet oli ottanut edeltäneellä Give Us A Wink -levyllään aiempaa rankemman suunnan siirtyessään samalla tuottamaan irtse omat levynsä. Mahtoiko tuon levyn menestys jäädä aiempia huonommaksi sillä Off The Record on edeltäjäänsä kesympi kokonaisuus. Bändin hardcore-fanit pitävät levyä yhtenä sen parhaista, mutta itse en tähän tykästynyt.

Levyn vuonna 2005 julkaistussa remasteroidussa painoksessa on mukana paljon extraa. Näistä Fever of Love -sinkun b-puoli A Distinct To the Stars on bändin yksi kamalimmista kappaleista. Levyn jälkeen julkaistu Stairway To The Stars on taatusti ollut ilmestyessään kuumimpaan punk-aikaan todella epämuodikasta musiikkia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit