Pendulum
Creedence julkaisi vuosien 1968-1970 välisenä aikana kuusi LP-levy 4-7 kuukauden välein. Täysin epäinhimillinen julkaisutahti ei yllättäen kumminkaan laskenut julkaisuiden laatua. Tästä huolimatta lienee selvä asia että levyt olisivat olleet vielä parempia, jos bändi (tai oikeammin heidän levy-yhtiö ja manageri) olisi antanut itselleen muutaman kuukauden lomaa ennen uuden levyn äänityksiä.

CCR julkaisi kuudennen Pendulum-albuminsa vain viisi kuukautta edellisen Cosmo's Factoryn perään. Tällä kertaa bändi on hakenut selvästi levylleen uusia soundeja. Vaikka levyn kaksi suurinta hittiä, Hey Tonight ja Have You Ever Seen The Rain, ja oma suosikkini Moline kuulostavatkin hyvin tutuilta, useat muut levyn raidat ovat enimmäkseen hämmenetäviä. Kosketinsoittimet ja puhallinorkesterin mukanaolon lisäksi albumilla on esimerkiksi  hyvin kokeellinen Rude Awakening #2.

Pari kuukautta levyn ilmestymisen jälkeen komppikitaristi Tom Fogerty lähti soolouralle ja bändi supistui trioksi. Samalla alkoi sen luisu kohti hajoamista ja vuosikymmenien kestävää (ja yhä vuonna 2015 jatkuvaa) riitelyä.

Ostin kesällä 2014 amerikkalaisen alkuperäisen Pendulum LP:n, ja pari kuukautta myöhemmin Universalin LP-boxin, jonka paksu virgin vinyl soi ilman ritinöitä. Laatuyhtiönä tunnettu Analogue Productions julkaisi samana vuonna levystä hifisteille suunnatun painoksen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit