Live in Europe
CCR oli julkaissut kesällä 1971 ensimmäisen kolmimiehisellä kokoonpanolla äänitetyn singlen, Sweet Hitch-Hiker. Sen kakkospuolen Door To Door lauloi bändin basisti Stu Cook. Molemmat uudet kappaleet kuuluivat luonnolllisesti syksyn Euroopan kiertueen keikkasettiin. Oman levyhyllyni lyhytkestosimman tuplaliven (51 minuuttia) koostuu käytännössä pelkistä hittibiiseistä. 

Vertailu edellisenä vuonna äänitettyyn The Concert -levyyn paljastaa kuitenkin bändin haavoittuvuuden. Vaikka John Fogerty on loistava kitaristi, joka osaa tarkan kompin lisäksi soittaa vetäviä sooloja, edes hän ei pysty korvaamaan bändistä puoli vuotta aiemmin lähtenyttä veljeään. CCR kuulostaa neljän miehen veivaamana vain yksinkertaisesti paremmalta kuin trio-muodostelmaan pakotettuna. Bändin olisi kannattanut ehdottomasti palkata kiertueelle toinen kitaristi. John Fogerty vastusti aikanaan tämän levyn julkaisua, joten hän ei myöskään suostunut studiossa jälkiäänityksiin. Levy on siis autenttinen.

Bändin perustamisen 40-vuotisjuhlan kunniaksi sen studiolevyt remasteroitiin ja niihin lisättiin bonuskappaleita. Useat näistä tulivat syksyn 1971 Euroopan kiertueelta, joten joistakin tämän levyn biiseistä on nyt julkaistu useampia versioita.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit