Scheepers

Kun Kai Hansen aikanaan lähti Helloweenista perustamaan Gamma Raytä, hän tarvitsi uudelle yhtyeelleen laulajan. Sellainen löytyi Tyran's Pacesta. Kaverin nimi oli Ralf Scheepers. Hän oli täydellinen solisti Gamma Rayhin. Jostain syystä Hansenin ja Scheepersin yhteistyö kesti vain kolmen studiolevyn ajan. Ralf lähti perustamaan Primal Fearia. En tiedä tuon orkesterin statusta, mutta nyt Ralf on katsonut ajan olevan sopiva soololevylle.

Scheepersiä voi hyvällä syyllä verrata lauluäänensä ja nykyään myös ulkonäkönsä puolesta Judas Priestin Rob Halfordiin. Olipa mies bändiin jossain vaiheessa tyrkylläkin. Scheepers-levy tuokin hieman yllättäen mieleen mieluummin Halfordin soololevyn Resurrection kuin Ralfin nykyisen bändin tekemiset. Tämä kiekko on nimittäin niin konstailematonta metallia, että sen juuret ovat Birminghamista. On seassa pari erilaistakin biisiä, Compassion on esimerkiksi kokonaan akustinen esitys, mutta pääpaino on rullaavassa, melko ankarassa hevissä. Toki kaikki musiikkilajin kliseet ovat käytössä, mutta niistä huolimatta kokonaisuus toimii, eikä järjettömiin mauttomuuksiin ole sorruttu.

Ralfia on levyn teossa auttamassa ollut tuttuja nimimiehiä. Kitaraa kävi soittamassa mm.Metal Mike Chlasciak Halfordin bändistä ja Victor Smolski Ragesta. Bassot hoitaa Mat Sinner ja hänen taisteluparinsa on rumpali Snowy Shaw King Diamondista. Laulupuolella kuullaan mielenkiintoinen dueto, kun Ralf ja Tim “Ripper” Owens jakavat lauluvuorot Remission Of Sinillä.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit