Stormwarning
Gary Hughesin johtama Ten on ollut melkoisessa käymistilassa. Kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia ja uutta musiikkia ei ole ilmestynyt viiteen vuoteen. Gary oli jo valmis pistämään pillit pussiin, mutta Frontiers-pomot saivat hänet pyörtämään päätöksensä. He tilaisivat häneltä mittatilaustyönä levyllisen ehtaa Teniä.

 

Kun Gary ja kumppanit lähtivät Stormwarningin tekoon, muottina piti käyttää Whitesnaken 1987 – levyn kaltaisten kiekkojen reseptiä. Eli musiikki pitäisi olla mahdollisimman isosti tehtyä ja suorastaan naurettavan mahtipontista, mutta silti herkkää ja tarttuvaa hard rockia. Tietenkään ei sovi unohtaa imeliä slovareita. David Coverdalen porukan sapluunaa on ilmiselvästi käytetty, mutta jotenkin Hughesin ja hänen uuden bändinsä kyvyt eivät ole riittäneet.

 

Stormwarning pyörittelee ja kierrättelee vanhoja Ten-juttuja. Jostain syystä levyn tunnelma on melko alavireinen, siitä huolimatta että mukana on pari nopeahkoakin kappaletta. Eivät biisit kokonaan huonoja ole, mutta varsinainen palo ja rehti innostus niistä puuttuvat. Vai olisiko vika toteutuksessa ja soundeissa? Jostain syystä myös tuottaja Dennis Ward on epäonnistunut. Levyn soundit ovat korvaan särähtävän kovat ja terävät. Ehkä ongelma onkin siinä että tuottaja on pyrkinyt tekemään nykyaikaista hard rockia ja yhtyeen vanhakantainen kirjoitustyyli ei ole siihen soveltunut. Kokonaisuus ei ole tasapainoinen. Näinköhän Italiassa ollaan tyytyväisiä?

 

Tero Honkasalo   


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit