Dominion
Jostain syystä amerikkalainen vuonna 2005 perustettu Benedictum on entisten Dio- ja Dokken-muusikoiden erityisessä suojeluksessa. Varsinkin Jeff Pilson ja Craig Goldy ovat olleet yhtyettä auttamassa. Kannatusta ja huomiota on tarjonnut myös Classic Rock –lehti. Se nosti yhtyeen vuonna 2006 ilmestyneen debyyttilevyn framille. Tuosta on nyt aikaa muutama vuosi ja yksi levy. Dominion on laulaja Veronica Freemanin ja kitaristi Pete Wellsin kolmas aikaansaannos.

 

Veronica on siitä jännä naislaulaja, että hänen äänensä on harvinaisen maskuliininen ja brutaali. Ei hän sentään aivan Angela Gossowilta kuulosta, mutta esimerkiksi Mandy Lioniin hänet voi sekoittaa. Pete on niitä riffittelijöitä jotka tykkäävät näyttää osaamistaan myös lennokkaissa sooloissaan. Kenellekään ei siis ole varmaan yllätys, että Benedictumin musiikki on perinteistä vanhanaikaista Accept-koulukunnan heviä. Muistaako joku bändin nimeltä Sanctuary? Heidän viimeinen levynsä Into Mirror Black kuulosti pitkälti samalta kuin Dominion.

 

Benedictum on tehnyt on lajissaan kelvollisen kiekon. Jos tykkää raa’asta hevistä ilman turhia kikkailuja ja progeiluja, silloin tähän ryhmään kannattaa tutustua. Sen verran pitää kuitenkin varoittaa, että mitään uutta ja mullistavaa se ei esittele. Benedictumilla on ollut tapana tehdä covereita omista suosikeistaan. Acceptin Balls To The Walls toimi aikanaan hyvin, mutta tällä kertaa mennään päin seiniä. Rush-laina Overture/Temple Of Syrinx ei toimi millään tasolla.   

 

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit