Audioslave: Live in Cuba (DVD)
Audioslave matkusti esiintymään Kuubaan uuden Out Of Exile -levyn valmistuttua. Erikoisen keikan setissä on ainakin kuusi muutaman viikon kuluttua julkaistavan kakkoslevyn kappaletta. Virallisesti Kuubassa kenenkään ei olisi tullut edes tietää bändin olemassaolosta sillä Audioslaven, ja muiden amerikkalaisten bändien levyjä ei saa viedä eikä julkaista siellä amerikkalaisten 60-luvulla aloittaman (ja 2015 lieventävää) kauppasaarron johdosta. Hyvin ilmaiskonsertiin saapunut 70.000 hengen yleisö silti reagoi kuin laulaja Chris Cornell esittelee heille ensilevyn biisejä. Ehkä amerikkalaisen levy-yhtiön tytäryhtiö Keski-Amerikassa tai Kanadassa on myynyt levyä Kuubaan. Todennäköisempää on kuitenkin että Audioslaven musiikki on kulkeutunut kuubalaisille laittomina cdr-kopiona kuten amerikkalaiset TV-sarjat liikkuivat 2005 DVD-levyinä ja nykyään (2015) muistitikuilla.

Bändi soitti kuubalaisyleisölle peräti 26 kappaleen setin ja toisin kuin sen ensilevyn rundilla, nyt ohjelmistossa oli myös jäsenien entisten yhtyeiden Rage Against The Machine ja Soundgardenin materiaalia. Jostakin syystä DVD:lle laitettiin kuitenkin vain 18 kappaletta. Näiden joukossa on myös Cornellin soolona esittämä Soundgarden-hitti Black Hole Sun. Pari euroa perus-DVD:tä kalliimmassa paketissa oli bonus-CD, jolla on viisi bändin elokuussa 2005 äänitetyn AOL Sessions -esiintymisen seitsemästä kappaleesta.

Näin tämän keikan vasta kesällä 2015. Sitä ennen olin kuitenkin kuunnellut useita vuosia sen ääniraitaa tiedostomuodossa. DVD:n bonuksena olevalla dokumentilla bändi lupaa lehdistötilaisuudessa soittaa bändin pisimmän ja parhaimman keikkansa. Muutamaan bändin radio- ja bootleg-keikkaan tutustuneena joudun toteamaan ettei tämä keikka ole kuitenkaan parasta kuulemaani Audioslavea.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit