Slade in Flame
Slade oli saanut vuosien varrella useampiakin leffatarjouksia, ja lopulta kesällä 1974 se purkitti joulumarkkinoille tehdyt leffan kuvitteellisesta 60-luvun bändistä Flame. Näkemättä itse leffaa, joudun narvioimaan sen soundtrackin vain musiikillisesta näkökulmasta. Vuonna 2007 uudelleenjulkaistu DVD oli kädessäni viimeksi tätä kirjoittamista edeltäneenä päivänä mutta 29 euron hinta tuntui edelleen liian suurelta uhraukselta.

Slade oli vuonna 1973 uransa huipulla ja vaikka helmikuussa 1974 julkaistu Old New Borrowed and Blue LP oli takuuvarma hitti, levyltä irroitettu Everyday ja kesällä 1974 julkaistu The Bangin Man eivät menestyneet aivan edeltäjiensä malliin. Amerikkalainen levy-yhtiö laittoi näistä jälkimmäisen silti Slade in Flame -levylle sen muun maailman painoksissa olleen Summer Songin tilalle. Jenkkipainoksessa mukana ollut Thanks For The Memory säästettiin Euroopassa kevään 1975 sinkuksi ja sillä bändi uusi jälleen soundiaan. Funkahtava groove sopii bändille mutta se ei onnistunut nostamaan bändiä enää myyntilistan kärkisijoille.

Slade in Flame oli ensimmäinen edeltäjäänsä heikommin menestynyt Slade-LP. Tosin tulevat levyt menestyivät vielä sitäkin heikommin. Vaikka bändi nousi monien suureksi hämmästykseksi vielä 80-luvulla huippusuosituksi, voi Slade in Flamen nähdä heidän ensimmäisen menestysaallon viimeisenä kunnon laineena.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit