Slayed?
Tutustuin Slayed? -levyyn jo hyvin nuorena. Ei niin että olisin tiedostanut (saati ymmärtänyt) sen hienoutta. Naapurissa kaverini vanhemmat sisarukset soittivat levyä ja sen kansi tuli tutuksi viimeistään muutama vuosi myöhemmin kun pengoimme kaverin kanssa hänen vanhempien sisarusten levyhyllyä. Tuntui hiukan hämmentävältä ostaa itselle 48-vuotiaana albumin alkuperäinen (mutta yllättävän kauniisti pidetty) englantilaisprässäys. Tämähän pitäisi olla nuorisomusiikkia!?

Slade julkaisi 1972 neljä megamenestyssingleä. Näistä kaksi viimeisintä, listaykkönen Mama Weer All Grazee Now sekä levyltä lohkaistu ja listakakkoseksi noussut Goodbuy T' Jane sekä sen b-puoli I Won't Let It 'Appen Agen ovat mukana sopivasti jouluksi kauppoihin pukea tulla Slayed?:llä. Vaikka levyn albumiraidat ovat How D'you Ride alkaen ehtaa Slade kamaa, ei albumi kokonaisuutena ole aivan samalla tavalla vangitseva kuin heidän pari seuraavaa. Tästä huolimatta Slayed? on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Slade julkaisi keväällä ja kesällä 1973 peräjälkeen kaksi listaykköseksi noussutta sinkkua joten syksyllä 1973 levy-yhtiö pukkasi markkinoille bändin ensimmäisen kokoelmalevyn Sladest. Sillä on mukana Slayed? -levyn yksi hienoimmista hetkistä, bändin rauhallisempaa tuotantoa edustava Look At Last Nite. Janis Joplinin Move Over lienee valittu levylle helpottamaan bändin USA:n valloitusta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit